Zheng Shan Xiao Zhong (2016 - AA)

Tässä teessä on hyvin esillä kiinalaisten mustien teelaatujen hienot puolet. Se on erittäin aromaattinen, täynnä luonnetta, mutta kuitenkin luontaisen makea.

Ei varastossa
SKU
t095
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä korkealaatuinen Zheng Shan Xiao Zhong on täysin savustamatonta ja tämän ansiosta itse teelajikkeen maku tulee täysin esiin. Hankimme tämän suoraan teen tuottajalta 2016 hankintareissullamme Kiinaan. Teenlehti on keskikokoista.

Maku

Kuivissa lehdissä on imelä marjainen, hieman ruusuinen ja rehevän ketoinen tuoksu. Siitä löytyy myös hieman aluskasvillisuutta ja puuta. Haudutettujen lehtien tuoksu on selkeän paahteinen, imelän marjainen ja hedelmäinen. Teessä on klassinen kiinalaisen mustan teen tuoksu - tiettyä raikasta mineraalisuutta ja läpikuultavuutta - kuin katsoisi läpikuultavaan punaiseen jadeen. Siinä välittyy hienosti elegantti tumma mausteinen puu, punahedelmäisyys ja tietty marjaisuus. Kaiken yllä on hienovarainen paahteinen savuisuus. Suussa tee on aluksi läpikuultava ja hieman mineraalisen öljyinen. Sitten esiin tulee hieman hapanta hedelmää ja paahteisuutta. Hedelmäisyydessä on pientä hapokkuutta ja se luo vaikutelman kuusenkerkistä tai männystä. Hieno tee kiireettömään maisteluun ja tarkasteluun!

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Shan Xiao Zhong (2016 - AA)
Arviosi