Uusi

Xi Hu Long Jing (2017 - AAA - #43)

Tämä Länsijärven Lohikäärmekaivo eli Xihu Long Jing on tuotettu modernista varhasin satoa tuottavasta #43-lajikkeesta. Teen paksu ja raikas maku tuntuu suussa todella pitkään.

Saatavuus: Varastossa

Tuotteen nimi Hinta Kpl
Xi Hu Long Jing (2017 - AAA - #43) - 25g
21,00 €
Xi Hu Long Jing (2017 - AAA - #43) - 50g
42,00 €
Xi Hu Long Jing (2017 - AAA - #43) - 100g
84,00 €

Yksityiskohdat

Yleistä

Long Jingia tuotetaan Zhejiangin maakunnassa Hangzhoun kaupungin alueella sijaitsevan Xihun, eli länsijärven, ympärillä levittäytyvällä alueella. Tällä noin 170 neliökilometrin alueella kasvatettua teetä kutsutaan Xi Hu Long Jingiksi eli länsijärven lohikäärmekaivoksi. Long Jing -teetä tuotetaan myös muualla Zhejiangin maakunnassa, kuten esimerkiksi etelässä sijaitsevassa Wenzhoussa. Perinteikkäimmän Xi Hu Long Jingin tuottamiseen käytetään Jiu Keng tai Lao Cha Shu -nimellä tunnettua perinteistä Long Jing -teepensaslajiketta, jota on käytetty tämän teen tuotannossa jo vuosisatoja. Käytössä on myös monia muita lajikkeita, joita on kehitetty erityisesti varhaisemman sadon mahdollistamiseksi.

Long Jingin lehdet ovat muodoltaan litteitä. Tämä johtuu teen valmistustavasta. Teepensaista poimitaan silmujen lisäksi vain yksi tai kaksi silmua ympäröivää pienintä lehteä. Melko pian poiminnan jälkeen lehdet paahdetaan suuressa wok-pannua muistuttavassa astiassa. Paahtaminen pysäyttää lehtien solunesteen entsyymien hapettumisreaktion, jonka ansiosta tee pysyy vihreänä. Paahtamisen aikana teemestari muokkaa lehtiä levymäisiksi painamalla niitä kämmenellään astian kuumaa pohjaa vasten ja valuttaa lehtiä kämmeneltään tunnistellen lehtien paahtoastetta. Kun teemestari toteaa paahtoasteen sopivaksi, on tee valmista.

Tämä tee

Tämä Xi Hu Long Jing on tuotettu modernista #43-lajikkeesta. Tarkka poimintapäivä on 27.3.2017. Tee on tuotettu maineikkaalla Länsijärven alueella.

Maku

Teenlehtien tuoksu on kuivan paperinen, hieman vahainen, hieman kermainen, kuivan vegetaalinen. Haudutettujen lehtien tuoksu on syvän vegetaalinen, keitetyn maissinen. Haudutetun teen tuoksu on lämpimänkuiva, puhtaan mineraalinen ja vegetaalinen, hieman paahteinen. Maku on vegetaalisen paahteinen, paperinen, maukkaan makea. Jälkimaussa vegetaalisuuden sävyjä nousee esiin. Aluksi se on mineraalinen, vesikasvinen, etäisyydessä on myös hedelmäisyyden sävyjä. Pidempään odottaessa tee yhä tuntuu paksuna suussa, se on vieläkin mineraalisempi ja rapsakan paahteinen. Maku on todella pitkä!

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltavana: Xi Hu Long Jing (2017 - AAA - #43)

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta/Laatu

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.