Sencha Kagoshima (2016)

Ujin teentuottajan Kyoeiseichan huippulaatuinen sencha-laatu, joka on tuotettu Kagoshiman alueella viljellystä lehtimateriaalista. Tee on tuotettu ilman synteettisiä torjunta- ja lannoitusaineita.

Saatavuus: Varastossa

Tuotteen nimi Hinta Kpl
Sencha Kagoshima (2016) - 50g
19,00 €
Sencha Kagoshima (2016) - 100g
36,00 €
Sencha Kagoshima (2016) - 250g
86,00 €

Yksityiskohdat

Yleistä

Kyoeiseicha on Ujin alueella toimiva teentuottaja, jonka historia ulottuu 170 vuoden päähän.

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Tämä tee

Tämän huippulaatuisen sencha-teen on tuottanut Ujin alueen teentuottaja Kyoeiseicha. Tee on tuotettu Kagoshiman alueen lehtimateriaalista. Tee on tuotettu ilman synteettisiä torjunta- ja lannoitusaineita. Se on erityisen tyylikäs tuoksultaan ja maultaan.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on hapokkaan vegetaalinen ja hieman marjainen. Haudutetun teen tuoksu on tyylikkäällä tavalla raikkaan vegetaalinen. Se ei ole erityisen ruohoinen monien sencha-laatujen tapaan. Maku on raikas, hieman umaminen, tyylikäs ja jopa parfymaattinen. Välillä esiin tulee mieto hedelmäkarkkinen sävy, toisinaan mehevää merilevää. Jälkimaun makeus on tulevaa ja menevää tyyliä. Maku toimii hienosti tyylikkään raikkaana vielä kolmannessakin haudutuksessa.

Hauduttaminen

80-asteinen vesi toimii hyvin tämän teen hauduttamiseen. Viileämpääkin vettä voi kokeilla, mutta korkeampi lämpötila tuskin tuo parempia tuloksia. Henkilöä kohden tarvitaan reipas teelusikallinen teenlehtiä. Teen hauduttaminen on helpompaa, jos haudutusastiassa on pienireikäinen siivilä ja siivilöivä pinta on mahdollisimman suuri. Lehtipulverin tai lehdenpalojen päätyminen maljaan ei ole vaarallista. Hauduta teetä noin 2-3 minuuttia. Normaalisti samoista lehdistä voi tehdä muutaman haudutuksen.

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltavana: Sencha Kagoshima (2016)

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta/Laatu

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.