Uusi

Qimen Hong Cha (2017)

Tässä teessä on hyvin esillä kiinalaisten mustien teelaatujen hienot puolet. Se on erittäin aromaattinen, täynnä luonnetta, mutta kuitenkin luontaisen makea.

Saatavuus: Varastossa

Tuotteen nimi Hinta Kpl
Qimen Hong Cha 2017 - 25g
7,00 €
Qimen Hong Cha 2017 - 50g
13,00 €
Qimen Hong Cha 2017 - 100g
24,00 €

Yksityiskohdat

Yleistä

Qimen on selvästi tunnetuin ja monen mielestä paras kiinalainen punainen tee. Länsimaissa se tunnetaan paremmin nimellä Keemun, joka on nimensä teelle antaneen Anhuin maakunnan eteläosan Qimenin piirikunnan vanhempi kirjoitusasu.

Qimen, kuten muutkin kiinalaiset punaiset teet, on luettava melko nuoreksi kiinalaiseksi teelaaduksi. Qimenin historia tunnetaan melko tarkasti ja sen syntyajankohtana pidetään vuotta 1875, jolloin virkamies Yu Gancheng alkoi soveltamaan Fujianin maakunnassa oppimiaan punaisen teen valmistusmenetelmiä hänen kotoisessa Anhuin maakunnassa käyttäen alueen paikallisia teepensaslajikkeita. Lähinnä vihreästä teestään ja erityisesti Huang Shanin eli keltaisen vuoren teelaaduista tunnettu Anhui tarjosi tälle teelle loistavat kasvuolosuhteet, ja tuloksena syntyikin punainen tee, joka yhä tunnetaan hienosta tuoksustaan, jossa pehmeä hedelmäisyys yhdistyy mäntyöljyä ja punaviiniä muistuttaviin aromeihin.

Qimen teelaatujen nimen perään liitetään usein lisämääre gongfu. Käsitettä gongfu käytetään kuvaamaan kaikkia pitkällä harjoituksella ja sinnikkyydellä hankittavia taitoja. Teelaatujen yhteydessä gongfu viittaa siihen taitoon, jolla teelehdet on käsitelty ja muokattu lopulliseen muotoonsa. Qimen-teetä hauduttaessa voi todistaa tätä taitoa pienten lankamaisten lehtien avautuessa. Tee muuttaa täysin ulkonäkönsä, ja langanpätkät osoittautuvat pienenpieniksi lehdiksi, jotka on poimittu kokonaisena teepensaan uudesta kasvusta muutamien päivien ikäisinä. Nämä pienet lehdet rullataan teen valmistuksen aikana käsin lankamaiseen muotoonsa samalla varoen herkkien lehtien vahingoittumista. Hieno Qimen on erinomainen esimerkki todellisesta gongfu-teestä.

Huippulaatuinen Qimen on tunnistettavissa maljan reunalle muodostuvasta kultaisesta renkaasta. Tämä teenesteen pinnalle muodostuva optinen ilmiö johtuu nesteen koostumuksesta ja erityisesti theaflaviinien runsaudesta, joka kertoo lehtien olevan terveitä ja hyvinvoivia. Tämän efektin voit itse todeta tässä teessä nauttimalla sitä valkoisesta maljasta.

Tämä tee

Tämä tee on 2017 kevätsadosta ja poimintäpäivä oli 25.3.2017. Se on pienilehtinen laatu, jossa on myös kultaisia karvanpeitteisiä silmuja.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on mineraalisen öljyinen, hieman puinen, imelänhapan ja hyvin kevyen savuinen. Erittäin tyylikäs ja intensiivinen tuoksu. Haudutettujen lehtien tuoksu on puinen, vahainen ja punahedelmäinen - se on kuin täyteen ladattu energiaa. Tee antaa nopeasti makua ja väriä veteen. Haudutetun teen tuoksu on puinen, mineraalinen, kuivan yrttinen ja hieman paahteinen. Lisäksi siinä on arkkityyppinen mustan teen tuoksu, joka toisinaan tulee esiin hapetetuista teenlehdistä. Tätä sävyä voisi kuvata tanniinisuudeksi, jossa on heiman metallisuutta. Maku on melko raikas. Siinä on hieman ruusuista kukkeutta, kevyttä savua, punahedelmää, metallisuutta. Jälkimaussa tulee esiin kuivaa yrttisyyttä, havuista sävyä, mineraalisuutta, punaviinisyyttä. Tyylikäs ja terhakka musta tee.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltavana: Qimen Hong Cha (2017)

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta/Laatu

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.