Uusi

Lu'an Gua Pian (2017) Käsintehty

Tämä Lu'an Gua Pian on käsinrullattu ja -kuivattu. Tämän ansiosta tee on kuin kivestä veistetty. Siinä on reippaasti paahteisuutta, mutta samalla myös reippaasti vegetaalista makeutta.

Saatavuus: Varastossa

Tuotteen nimi Hinta Kpl
Lu'an Gua Pian 2017 Käsintehty - 25g
10,00 €
Lu'an Gua Pian 2017 Käsintehty - 50g
19,00 €
Lu'an Gua Pian 2017 Käsintehty - 100g
36,00 €

Yksityiskohdat

Yleistä

Lu'an Gua Pian on Anhuin maakunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Se on yksi kuuluisimmista kiinalaisista vihreistä teelaaduista. Teetä tuotetaan Lu'an-prefektuurin vuoristoisilla alueilla. Teen nimi perustuu lehtien ovaalimaiseen muotoon, jonka ajatellaan muistuttavan meloninsiemeniä. Lu'an Gua Pianin lehdet ovat korkeimmissakin laaduissa melko suurikokoisia vihreäksi teelaaduksi. Pensaista poimitaan vain lehtiä, jotka ovat ehtineet jo kunnolla avautua.

Teellä on pitkä historia ja varhaisimmat maininnat teestä ajoittuvat Tang-dynastian aikoihin yli tuhannen vuoden päähän. Teen pyhimys Lu Yu mainitsi teen legendaarisessa Cha Jing -kirjassaan.

Tämä tee

Tämä Lu'an Gua Pian poimittiin 12.4.2017. Tämä melko myöhäinen poimintapäivä on tyypillinen tälle teelle, sillä se poimitaan suurempana lehtenä. Tämä Lu'an Gua Pian on käsinrullattu ja -kuivattu. Tämän ansiosta tee on kuin kivestä veistetty. Siinä on reippaasti paahteisuutta, mutta samalla myös reippaasti vegetaalista makeutta. Käsin kuivatut ja rullatut Lu'an Gua Pian -teet ovat yleensä hieman tummempia ja rotevampia.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on viileän vegetaalinen. Haudutettujen teenlehtien tuoksu on hieman paahteinen ja mehevä. Haudutetun teen tuoksussa on reippaasti paahteisuutta ja makeahkoa vegetaalisuutta. Teen maku on hieman umaminen ja leveän vegetaalinen. Vahaisuus yhdistuu paahteisuuteen. Tämä on kuin kivestä veistetty vihreä tee. Käsinpaahtaminen tuo teehen enemmän kulmikkuutta ja paahteisuutta, mutta siinä on myös paljon makeutta ja vegetaalisuuden sävyjä. Jälkimaku on makean herneinen. Teen maku säilyy hyvin useammassa haudutuksessa.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltavana: Lu'an Gua Pian (2017) Käsintehty

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta/Laatu

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.