Leivontamatcha (100g)

Tämä on leivontakäyttöön tarkoitettu matcha Kyushun saarelta Hoshinon kylästä. Laatu on riittävän hyvä eli tätä voi myös juoda. Erittäin hyvää hinta-laatu-suhdetta aidolle japanilaiselle matchalle. Suoraan pakastimestamme!

Saatavuus: Varastossa

29,00 €

Yksityiskohdat

Yleistä

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämän matchan on tuottanut Hoshino Seichaen, joka on Japanin eteläisimmällä pääsaarella Kyushulla Fukuokan alueen Yamessa toimiva teentuottaja. Tee toimitetaan sulkimella varustetussa 100g pussissa. Laatu on tarkoitettu leivontakäyttöön ja jälkiruokien koristeluun, mutta tätä voi myös juoda!

Maku

Kuivan teen tuoksu on kermainen, hedelmäkarkkinen ja vegetaalinen. Maussa on kermaisuutta ja klassinen japanilaisen vihreä teen luonnetta. Kitkeryys pysyy miellyttävällä tasolla. Jälkimaussa esiin tulee miellyttävää herneisyyttä.

Valmistaminen

Alla on video, jossa opastetaan matcha-teen valmistaminen juotavaksi.

Matcha-teen perinteisiin valmistusvälineisiin kuuluu teekulho - chawan, teevispilä - chasen ja teelusikka - chashaku. Noin 1,5-2g Matcha-teetä vispataan noin 1dl 80-asteista vettä nopealla vispausliikkeellä niin, että teestä tulee kuohkeaa ja pinnalle muodostuu vaahtoa. Teepulveri voidaan sekoittaa veteen myös muilla tavoin, esim. vispilätyyppisellä maidonvaahdottimella tai se voidaan ravistaa pullossa, jossa on sekoitussiivilä sisällä.

Matchaa voidaan lisätä esim. jäätelön päälle tai smoothieen. Siitä valmistetut leivonnaiset ovat Aasiassa suuressa suosiossa.

Asiakkaiden arvostelut (1)

HyväReview by Tiina
Laatu
Hinta/Laatu
Tästä tuli heti suosikkimatcha..kiitos myös videosta, se auttoi! (Lähetetty 16.2.2017)

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltavana: Leivontamatcha (100g)

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta/Laatu

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.