Uusi

Enshi Yu Lu (2016 - AA)

Hubein maakunnassa Kiinassa tuotettu vihreä tee, joka on höyrytetty japanilaiseen tapaan. Teen nimi tarkoittaa Enshin Jadekastetta. Tämä laatu koostuu isohkosta lehdestä, joka on upean aromaattinen ja pehmeän makuinen.

Saatavuus: Varastossa

Tuotteen nimi Hinta Kpl
Enshi Yu Lu (2016 - AA) - 50g
10,00 €
Enshi Yu Lu (2016 - AA) - 100g
19,00 €
Enshi Yu Lu (2016 - AA) - 250g
46,00 €

Yksityiskohdat

Yleistä

Hubein maakunnassa ei tuoteta Kiinan kuuluisimpia vihreitä teelaatuja ja niinpä alueen teentuottajien on yritettävä hieman enemmän saadakseen myyntiä teelaaduilleen. Tuloksena on teelaatuja, jotka tarjoavat erittäin korkeaa laatua ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Mielenkiintoinen piirre maakunnan vihreissä teelaaduissa, erityisesti Enshin alueella tuotetuille on se, että teet höyrytetään japanilaiseen tapaan hapeuttumisen estämiseksi. Tämä ansiosta teet ovat kuin japanilaisen ja kiinalaisen vihreän teen hybridejä. Merkittävin näistä Enshin höyrytetyistä teelaaduista on Enshi Yu Lu - Enshin Jadekaste.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu huhtikuun alussa 2016. Tarkka päivämäärä oli 9.4. Lehti on isohkoa, mutta tee on kuitenkin erittäin aromaattinen ja pehmeän makea maultaan. Teen on tuottanut Hubei Enshi Qinjiang Tea Industry. Tuottaja on Enshin kaupungin alaisuudessa toimiva laitos eikä normaali yritys. Vierailimme tuottajan luona keväällä 2016 ja hankimme silloin myös tämän teen. Tuottaja ei käytä synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitusaineita teentuotannossaan. Tämän lisäksi teetarhoilla annetaan muiden kasvien kasvaa teepensaiden joukossa. Tuottajalla on myös modernit ja puhtaat tuotantotavat. Näiden tekijöiden takia, teessä on erittäin kompleksinen maku ja tuoksu. Voit katsella kuvia vierailultamme tässä Facebook-albumissa

Maku

Kuivissa lehdissä on ketoinen, hieman kermainen, kevyen hedelmäinen tuoksu. Haudutettujen lehtien väri on kirkkaanvihreä ja tuoksu syvänvegetaalinen, hieman mausteinen ja etäisen hedelmäinen. Teen tuoksu on miedohko. Siinä on japanilaista vihreää teetä muistuttavaa mehevyyttä ja kevyttä paahteisuutta. Maku on pirskahtelevan vegetaalinen - se tuntuu kuin tanssivan suun katossa. Sävy on enemmän vegetaalinen ja villikasvinen kuin hedelmäinen. Tämä on omalla tavallaan täyteläinen, mutta kuitenkin hienosävyinen tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Muuta

Tässä alla maisteluvideo tästä teestä. Haudutus lasiteekannussa sekä teepullossa.

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltavana: Enshi Yu Lu (2016 - AA)

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta/Laatu

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.