Uusi

Anji Bai Cha (2017 - AAA)

Tässä on 2017 kevään kahdesta Anji Bai Cha -teestämme korkeampi laatu. Teenlehtien aromi on uskomattoman voimakas. Siitä tulee mieleen laimentamattoman mehutiivisteen tuoksu tiiviydessään. Teestä löytyy herukkaisutta, hedelmäisyyttä ja vegetaalisuutta.

Saatavuus: Varastossa

Tuotteen nimi Hinta Kpl
Anji Bai Cha 2017 AAA - 25g
9,00 €
Anji Bai Cha 2017 AAA - 50g
18,00 €
Anji Bai Cha 2017 AAA - 100g
36,00 €

Yksityiskohdat

Yleistä

Anji Bai Cha eli kirjamellisesti käännettynä Anjin Valkoinen Tee on Zhejiangin maakunnan pohjoisosan Huzhou-prefektuurissa sijaitsevan Anji-piirikunnan kuuluisa vihreä teelaatu. Tätä vihreää teetä kutsutaan valkoiseksi, sillä sen tuottamiseen käytettävän teepensaslajikkeen Bai Ye #1(Valkoinen lehti nro. 1) lehdet ovat poikkeuksellisen kirkkaan värisiä. Lajike tuottaa tavallista vähemmän vihreän värin tuottavaa klorofylliä.

Anji Bai Chaan liittyy historiallinen piirre, sillä noin 900 vuotta sitten hallinnut Song-dynastian keisari Huizong mainitsi kirjoituksissaan erityisen korkealaatuisen valkoisen värisen teepensaan. Kun Anji Bai Chan tuottamiseen käytettävä teepensas löytyi, ajateltiin tämän olevan se erityinen teelajike, josta keisari Huizong oli kirjoittanut liki vuosituhat aiemmin. Keisari Huizongin nimi liitetään tästä syystä tähän teelaatuun.

Tämä tee

Tämä tee on kahdesta 2017 Anji Bai Cha -laadustamme korkeampi. Se poimintapäivä oli 10.4.2017. Anji Bai Cha on normaalisti hyvin varhain poimittu tee, mutta 2017 keväällä sää oli tavanomaista kylmempi. Tämänkin laadun poimintapäivä on hieman normaalia myöhäisempi.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on tiivis ja pirskahteleva. Se on hieman kuin mehutiivisten tuoksu intensiivisyydessään. Tuoksussa on kukkaisuutta ja rypäleisyyttä ja herukkaisuutta. Haudutettujen teenlehtien tuoksussa on yhä kuivien lehtien tuoksu pirskahtelevaa hedelmäisyyttä sekä vegetaalisuutta. Haudutetun teen tuoksussa on hedelmäisyyttä, vegetaaalisuutta sekä mineraalisuutta. Maku on tyylissään laakea ja yhä tiivistemäisen hedelmäinen ja herukkainen. Tee aiheuttaa raikkaan tunteen kurkkuun ja suun katon takaosaan. Toisessa haudutuksessa esiin tulee hieman villiketoista ja -yrttistä sävyä. Upea tee!

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltavana: Anji Bai Cha (2017 - AAA)

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

  1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä
Laatu
Hinta/Laatu

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.